Hektiseksi muuttunut tämä hyvinkin staattinen eloni. Aika juoksee, toki puikoilla on jotain koko ajan, mutta "tarttis tehdä"-lista pysyy ennallaan. Työpaikallani vietettiin männä viikolla isohkoja juhlia, jonne asu tuotti päänvaivaa pitkäksi aikaa. Viime hetkiin asti kohtuuhintaisissa kaupoissa myytiin eioikeinoo:ta, eikä mielessäni ollut mitään ajatusta mitä edes haluaisin. Vihdoinkin pikkujouluasuja on alkanut valua kauppoihin, ja leninki löytyi. Harteille toki täytyisi saada jotain itsetehtyä.

Mustan Ikaroksen suhteen toivo oli jo toistaiseksi heitetty; Menitasta luvattiin Rowanin Kidsilk Hazea aikaisintaan lokakuun lopuksi. Eli oli kehiteltävä Plan B. Tallinnasta taannoin hankkimani olmi-pörröt olivat kuin tehty uuden, violetin klänningin kera käytettäviksi. Sitten yllättäen torstaina 29.9. tulee tekstari, jotta lankaa olisikin jo tullut. Toivo herää. Ei muuta kuin diileri asialle. Ja kun viikonlopuksi ei kuitenkaan lanka tänne asti olisi ehtinyt, niin plan B saa edetä sekin.

Koittaa keskiviikkoilta, ja diileri ilmoittaa unohtaneensa koko diilauksen. Voi ärräpää sanoi tää. ONNEKSI oli se Plan B. Perjantaina, kuusi päivää ennen juhlia tää saa sen mustan langan, mutta herää voimakas epäilys ehtisikö Ikaros enää valmiiksi. Plan B:llä jatketaan.

Ja: Keskiviikkona 23h ennen h-hetkeä Plan B valmistuu.

219685.jpg 

Mikäs mytty se siinä on?

219686.jpg

Ihan kuin olisi joku pissinyt lakanoille.

219688.jpg

Malli: Swallowtail Shawl. Interweave Knits  Syksy 06.

Lanka: Tallinnasta ostettu Emmebin Kiddy, 70% Kid Mohairia, 30% polyamidia. 240m/25g. Menekki kaksi kerää.

Puikot 4mm.

Kommentit: Ihan hyvä tuli. Tein alkuperäistä ohjetta suuremman; 14 mallikerran toiston sijaan 19. Suurempikin tuo voisi olla, nyt tuppaa keveänä valumaan pois käsivarsilta. Kolmaskin kerä olisi ollut, mutta aikaa ei. Virheitä on, varsinkin noissa "pyrstöissä", mutta ei välitetä niistä.

( Ikaros puolestaan on vaiheessa kaavion neljä loppu. Kolmas kerä riitti melkein kaavion kolme loppuun (1,5 krs lopusta). Näyttää siltä, ettei tämä neljäskään kerä riitä aivan loppuun. Jätän suosiolla edging-kerrokset pois.)

EDIT: Kirjoitusvihreitä korjasin. Shallowtail kävisi tähän kyllä myös. Pitkään luulin myös olevan Lady Kerchief Shawl Lacy Kerchiefin sijaan...

EDIT2; 19 mallikertaa, eikä ollut kevään lehdessä.