19356.jpg19357.jpg

Ensin inventoidaan mitä viime vuoden messuostoksille on tapahtunut. Katian Mexicot neuloituivat pipoksi ja huiviksi, Schoppenmikälien ihanat sukkalangat sukiksi kumpikin. Valkoisesta perusvillalangasta värjättyä lankaa. Kahvat edelleen koskematta. Wrap Style on ollut avuksi, ja ruusupuisia sukkapuikkojakin on käytetty. Ihan mukavasti siis hyödynnetty nämä viimevuotiset.

Ja jo koitti joulu: Suomen Kädentaidot-messut.

265979.jpg

Ihanasta lankakasasta tarkempi selvitys perässä. Vasemmalla pitsihaarukka (kun puinen perinnemallini luuraa edelleen omistajallaan eli mummullani). Värikkäät muoviset virkkuukoukut, kun ne nyt vaan oli niin söpöt. Muoviset pallotupsun tekemishärpäkkeet. Sinellin erikoisnappeja erikoistilanteisiin. Tuo vaaleansininen kapistus liittyy joulukorttien tekemiseen, säilytän vielä salaisuutena, hankittu täältä. Ja pahvilaatikossa lanka-ruusukkeen tekolaite (myös rosée-tekniikkana, tai Teneriffa-pitsinä tunnettu tekniikka). Ai juu, ja aivan ihana japanilainen tilkkutyökirja, jota oikeasti pitkään harkitsin. Kävin kahdesti selaamassa, enkä ostanut. Sitten nää yhdet usuttajat käskivät ostaa. Quilt Works by Hitomi Hanaoka, nam.

265863.jpg

Rusehtavia sukkalankoja. Tummemmat Sierra-sarjaa Vihreästä Vyyhdistä, vaaleampi vitosen hintainen kerä Suomen käsityötarvikkeen kojusta. 

265855.jpg

Vasemmanpuoleinen on Sysimetsä Designin tuotantoa, ihan ohuenohutta villalankaa. Sitten kaksi kerää Nylands Hantverkin kojusta. Aivan ihania juttuja tuollaa Frö:n osastolla ylipäätään.

265853.jpg

Suomen käsityötarvike myy myös Colinettea. Tässä punainen vyyhti Point Fiveä, ja ruskea Skye-nimistä lankaa. Näistä tulee huivinhuituloita.

265865.jpg

Ja viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä Sirdarin Vegas-lankaa. En voi kehua saaneeni ymmärtäviä katseita tapaamiltani niin sanotuilta neulojakavereiltani. Däni-langaksikin tämä jo ristittiin. Mitessit suu pannaan, kun minä tämä huitukka kaulassani voitan kilpailun pikkujoulukuusen kanssa, häh!? Ainaskin mä voin katsoa CSI:a tää kaulassa, jos ei kukaan ilkeä mun kanssa ulos...

Ja vot. Nyt tajusin, mitä nuo kuvien skaalaukset meinaa. Tästä lähin saatatte saada nauttia jopa terävemmistä kuvista.