Sovittaisiinko niin, että tämä olisi jotain isompaa kuin vain asuste?

399311.jpg

Inspiraation lähteenä toimi tämä Ullan Greenday-liivi. Teinkin ensimmäisen version Noro Kureyonista, mutta se ei toiminut. Tässäkin piti venkslailla moneen otteeseen, joten alkuperäisestä mallista on jäljellä kuviot ja pääntien muotoilu (tai sen yritys). Pitkäselkäisenä miehustaa piti selkeästi pidentää. Otinkin malliksi kaupasta ostamani liivin. Sen avulla oli helppo mittailla miehustaa ja kädenteiden korkeutta. Kuitenkin kädentietkin tuli tehtyä kahteen, osin kolmeen kertaan, kun eivät vain ottaneet onnistuakseen. Eikä vieläkään. Pääntietä päätellessäni huomasin, että takakappale on liian pitkä... voi peppu. Nyt tuo pääntieresori ikäänkuin kiristää ja vetää etukappaletta ylöspäin. Jos pääni kenottaisi 90 astetta suoraan eteen päin, homma olisi hyvä. Mutta ainakaan vielä ei näin ole, joten kai sille on jotain tehtävä. Tympäsee... Tuo liivin malli vain on houkutellut niin kovin.

Lanka on täkäläisestä lankavaihdosta hankittu. Materiaali on pehmeää, mutta olettaisin seassa olevan enemmistön jotain muuta kuin villaa. Hieman seiskaveikan oloista, paitsi pehmeämpää. Puikoiksi sopi hyvin 4,5mm kokoiset. Lanka oli osittain vielä pienillä, n. 50g vyyhdeillä. Kokonaiskulutus oli n. 300g.

Muuten tällä suunnalla on purkua pidetty. Kinuski-huivin halusin sittenkin hieman pidemmäksi ja pehmeämmäksi, purin ja tein uudelleen lakritsi-huivin viitteillä. Pinkki flamingo-sukka kappale kaksi oli jo kärkikavennuksiaan saavuttamassa, kun kokoero kappale ykköseen alkoi kummastuttaa. Olinkin lisännyt joustimen jälkeen neljä silmukkaa, ja kokoeroa oli silminnähden. Purin ja kohta ollaan taas lähestymässä kärkikavennuksia. Mutta nyt, kun linkitin sukan, huomaan blogissani lukevan, että 70 silmukkaa! Mitä h---oa?? Olen varmaan sataan kertaan laskenut silmukoita tuosta ensimmäisestä, mitähän mä oikein touhuan...

Edit: Muokkasin vähän tuota kuvaa. Näytin ihan liian hoikalta ;)