Jo ihan tuossa ennen kuin aurinko meni lopullisesti mailleen, minulle iski joku harmaan kausi. Se taisi kyllä olla tuloillaan jo vuosi sitten, sillä ostin harmaata lankaa jo tuolloinkin. Moninaisten vaiheitten kautta pääsin jälleen vihdoin käsiksi tähän harmaaseen huiviin, joka joutui väistymään kiireellisempien tehtävien edestä.

Siihenhän se uppoaa kuusen rungolle, kuin olisi naavaa konsanaan.

Malli: Kiri (pdf).  Tuttu ja toimiva. Jatkoin mallikertoja niin pitkään, kuin kuvittelin lankaa suinkin riittävän. Pieni nyttönen sitä enää jäikin.

Lanka: Östgötlands Ullspinneri:n Pälsullgarn, viime syksyn messuilta ostettu. Yksi vyyhti, 100g, jossa on metrejä 600. Eräänä iltana aloin vyyhtiä keriä, ihan käsin. Aikaahan siinä vierähti tunti jos toinenkin, alun kolmatta. Pikkasen puudutti. Mutta mitäs läksit. Lankahan on ohuen ohutta, mutta mielestäni kaunista ja ihan kivaa neulottavaa. Tuoksuu myös edelleen lampaalle, mikä on vain ihanaa.

Puikot: Addin pitsipyöröt kokoa 4mm.

Minä tykkään.

Sitten ensimmäinen Baktukseni. Vähän jo aavistelinkin, että Baktus saattaisi olla seuraavan jumiutumiseni kohde. No, ensi sanomalla, en nyt vielä oikein tiedä..

Malli: Baktus.

Lanka: Chrystal Palace Yarnsin Mini Mochi, 2 kerää á 50g.

Puikot: 4mm pyöröt.

Nopea työ. Tämä menee ehkä kuitenkin odottamaan lahjaksi pääsemistään. Tuo vihreä tuolla välissä ja ruskeuden paljous ei sitten ehkä kuitenkaan miellytä. Olin ensin ostamassa jotain paratiisilinnunkirjavaa, kun kanssaneuloja sai minut järkiini ja ostimme viimeiset kerät. Mutta minulle tulee noista väreistä joku epämiellyttävyys mieleen...