Marraskuu. On täällä oltuna, ja on puikot suihkineet. Mutta valo, sitä ei ole näkynyt ennen kuin nyt. Mutta päiväsaikaan ei tahdo ehtiä kotosalle vielä nytkään, joten sähkövalossa olkaa hyvä.

Kesäisen sisustusinspiraation iskettyä bongasin kesäisestä Modasta torkkupeiton, jollaisen tahdointahdointahdoin. No, tahtomisen iskettyä olikin jo syksy (ikä ja hidastuminen Hämeessä). Ohjeen mukaan tarvittiin puolitoista kiloa lankaa. Postimaksujakin kaiketi tulisi jo jonkin verran. Mutta hei, messuthan ovat tulossa. Sieltähän minä tämän langan nappaan. Ja niin sitten toimin. Messujen auetessa kävin oitis ostamassa kaksi kiloani ja jätin ne osastolle säilytykseen iltaan saakka.

Puikotkin ostin samasta paikasta, mutta jo samana iltana ne melkoisen kököiksi totesin ja hain seuraavana päivänä itselleni oikeat vaihtopääversiot. Nelisen viikkoa meni urakassa. Neuloin joka päivä sen verran kun hyvälle tuntui, sitten siirryin aina keveämpiin tekeleisiin. Tuollaisilla haloilla paksun langan neulominen ei kuitenkaan ole ihan sitä miellyttävintä neulomisen lajia.

Mutta se on ihana. Ja niin lämmin. Ja tuntuu todella kestävälle ja laadukkaalle tuo lanka. Ystävyytemme tulee jatkumaan pitkään, olen varma.

Malli: Torkkupeitto Moda-lehdestä 4/2009. Kauhavan kangasaitta.

Lanka: Kauhavan kangasaitan Villamattolanka. 2kg.

Puikot: KnitPro:n pyöröpuikot koko 12mm ja letkun pituus 120cm.

Muutoksia: Koska lanka myydään kilon kartioissa,  ohjeen mukaan tehdystä peitosta jäisi yli puoli kiloa lankaa. Miksi en siis tekisi hieman leveämpää jo kättelyssä. Tein mallikerran leveämmän ja niin pitkälle kuin lankaa sopivasti riitti, eikä sitä paljoa jäänyt. Peiton mitat ovat nyt 120cm X 160cm.