Tuttu ihminen astui avioon. Villasukkainnoitus tuli hääkutsustaan, jossa lainattiin jotain vanhaa suomalaista kertomuksen pätkää lahjatoiveasiassa. Tämä ammoinen pariskunta oli saanut useamman kymmentä paria villasukkia. Niinpä neuloin sukat ja muu väki laittoi antimensa sitten noiden sukkien sisään. Ompelin suut vielä kiinni, jottei yksikään killinki hukkuisi.

Ihan perussukka, mittataulukosta koetin tavoitella oikeita mittoja. Jalan koot piti arvailla...

Lankana toimi ihan kohtuullisesti Schoppelwollen Zauberball Stärke6, eli hieman paksumpi versio. 3mm puikoilla pistin menemään, mutta kyllä silti 2,5mm:t olisivat olleen oikeammat. Jos ei näin kiireen poikanen olisi ollut, niin pienempiin olisin vaihtanut.

Halusin sukista ainakin lähes samanlaiset. Niinpä aluksi otin lankapallosta värialueen kerrallaan lattialle jonoksi, jotta löytäisin raportin. Löytyihän se joo, muttei puolivälistä. Lanka riitti ihan reilusti, että ei sillä sitten onneksi ollut merkitystä. Kerin sitten nämä kaksi raporttia omiksi kerikseen, mutta väritykset päinvastoin. Sukat neuloin molemmilta keriltä vuorotellen. Morsion sukat onnistuivat helpommin, vaikkakin värialueet aiheuttivat mielestäni ei niin kovin kauniita yhdistelmiä. Sulhon sukissa taas tuo värien vähäisempi määrä aiheutti päänvaivaa useammankin kerran, kun koetti kakkossukkaa mätsätä ykköseen sopivaksi. Kiilakavennusten osion tein kolmeen kertaan, ennen kuin osui edes vähän kohilleen.