Lasten koululla pidetään vuosittain joulumyyjäiset. Periaatteessa en alihintaisia käsitöitä moisiin suostu toimittamaan, mutta kun eräs äiti vinkkasi 50 sentin hintaisista langoista, niin äkkiäkös sitten tällaisia pikahuiveja...

Lanka on Novita Jiveä (yäk, ja kassahenkilökin sai allergisen yskänpuuskan). Koeryhmä näitä kovasti kuolasi, mutta en ole rohkeentunut kysymään menivätkö kaupaksi. Liian kalliilla möivät siinä vaiheessa, kun itse ne myynnissä näin. Puikkoina toimivat muistaakseni koon 6mm pyöröt.

Joulukorttien idea tuli suoraan Käsityölehdestä. Mitä sitä sitten enää pyörää uudestaan keksimään... Sain kokeilla työkaverin stanssimankelia. Silläpä saikin säännölliset pyöryläiset, hidasta se vain tuppasi olemaan yksi kerrallaan. Liian hidasta minulle ;D

Kummipojille lähti jälleen lapasia. Toiselle amerikkaisen jalkapalloporukkansa väreissä, toiselle paikallisen jääkiekkojoukkueen väreissä. Sisällä lahjakortti Heseen. Koeryhmäni piti kovasti myös näistä ideoista. Isompi lahjan saajakin kiitteli heti, toisesta ei ole kuulunut mitään.

Lanka: Novita Isoveli ja puikot 4,5mm ja 5,0mm. Perusmalli, Novitan mittataulukoiden mukaan. Ovat muuten loistavia ne! Pelastavat monelta pulmalta ja tulee sopivan kokoista.

Naapureille ja työkavereille virkkasin pannulappuja Suuren Käsityölehden 11-12/2010 mukaan. Lankaa ei täältä kotipaikkakunnalta noin vain saanutkaan, mutta onneksi tuttu kauppias tilasi sitä ripeästi. Jouduin tosin ostamaan koko pussillisen, eli 10 kerää, mutta enää on yksi jäljellä. Kokeilin ensin kaksinkertaisella Kotiväellä, mutta tuntu oli ikävän kova, eikä muodostakaan tullut näin kaunista. Tekniikka hioutui huippuunsa ja yhdessä pannulapussa vierähti lopussa enää puolitoista tuntia. Nyt harkitsen, josko sitä valkoista kuitenkin tilaisi myös satsin. Vastaisen varalle ikäänkuin...

Lanka: Coats Puppets Lyric, 8-säikeinen. Ihan kiva lanka. Novitallakin oli joskus joku tämäntapainen.

Koukku: 4mm. Samalla tuli kokeiltua kaikki erilaiset kotoa löytyneet koukut. Vanha paras, eli Prymin tai Addin perusmalli.

Serkkuni on armoitettu kissaihminen ja tilasi minulta kissalapaset jo joskus viime keväänä. Maksullisen mallin sain tilattua kesällä ja vihdoin syksyllä sitten neulottuakin.

Malli: Jorid Linvikin Cat Mittens.

Lanka: Novitan Nalle.

Puikot: 3mm.

Näitä oli kohtuullisen koukuttavaa tehdä ja saaja tykkäsi kovasti :) Annoin sitten kuitenkin joulu- ja kolmekymppislahjaksi. Kun kestikin näin kauan.

Tällaisia lahjomuksia tänä vuonna. Yleensä aina sitä tuumaa, että en ehdi, en kykene, jne. Ja kuitenkin sinne pukinkonttiin aina jotain syntyy...