Yllätyksekseni sain ruveta kummiksi hyvän ystäväni pienelle tytölle, pienelle ihmeelle. Kastelahjaksi olin jo uumoillut jotain koruosastoa, mutta uusimman Modan ilmestyttyä peli oli selvä. Minun piti saada heti aloittaa tuo kansikuvan neulemekko.

Arvoin aluksi langan kanssa, kun laskujeni mukaan Merinosilk olisi tullut edullisemmaksi. Sopivaa punaista ei sitten heti löytynyt, joten päädyin kuitenkin tuohon ohjeenmukaiseen TT:n Elegantiin. Ostin aluksi vain kaksi vyyhtiä, josko se riittäisikin. Mekko neulotaan kaksinkertaisella langalla, joten vyyhtien kerimisessäkin oli oma hommansa. Kaksi vyyhtiä ei sitten tietenkään riittänyt. Kolmatta tarvittiin noin viiden sentin matkalle toiseen hihaan, ja viimeistelyihin tietysti.

Helmaosa oli varsin pitkästyttävä ja aika paljon virheitäkin tuli, ennenkuin kuvio meni jakeluun. Siltikin sitä herkästi tulkitsi kuviota väärin, ja kaikki ei ole ihan priimaa ;) Helmaosa alkoi näyttää niinikään isolta, ja olisi mennyt tuon oman kookkaan ekaluokkalaiseni päälle minihameeksi. Niin päädyin tekemään helmasta 2-3cm lyhyemmän kuin ohjeessa. Yläosa tekeentyi niinikään kahteen kertaan, kun ensimmäinen versio näytti niin kovin pienelle. Tämä vol2 on selkeästi hyvä.

Kooksi valitsin tuon pienimmän, 1-3kk, sillä tämähän on kausivaate. Ensi jouluna ei mahdu päälle. Vauveli on nyt 5-kiloinen ja arvioisinkin lopputuloksen kooksi 62cm. Olisin sitä mieltä, että näissä vauvojen vaatteissa tuo senttikoko antaisi paremman kuvan, kuin tuollainen "kk-koko". Arpapeliksi menee.

Malli: Moda 6/2019, Tinja-Nellan mekko.

Lanka: TT Elegant 2 vyyhtiä ja piirun verran kolmatta. Eli täällä on myynnissä, jos joku jää vaille!

Puikot: 3mm.

Lopputulema; Söötti tuli ja istui kuin "tehty". Kovasti tykättiin. Saaja itsekin uinui erittäin sikeästi tämä päällään, olisiko sillä silkillä sitten se rauhoittava vaikutus...