Dollaritakki! Vihdoinkin. Tai no mitä nyt mitään vihdoinkin. Ihan nopsaanhan tuo tekeentyi. Pahoittelen kuvien epätarkkuutta; force majeure, ei vaan tule tarkempia tällä kapistuksella. Ja musta lanka...

505264.jpg

505280.jpg

505278.jpg

Malli: Interweave Knits Spring 2007. Dollar and a Half Cardigan, suunnitellut Véronik Avery.

Lanka: Marks & Kattens Natura; 37% akryyli, 30% villa, 30% alpakka, 3% viskoosi. Menekki kotivaakalla punnittuna 500g. (Sekosin laskuista jossain vaiheessa, kun lankaa oli jemmassa vajaat pari kiloa.)

Puikot kokoa 4,5mm.

Mallineuleen kanssa tuli tenkkapoo monet kerrat. Silmukoiden määrässä sekosin helposti. Oikeaa etukappaletta lukuunottamatta takissa on raitoina ristikkomaista kuvioneuletta sileän neuleen kanssa. Päädyin neulomaan sileät raidat vähemmillä silmukoilla kuin kuvioraidat, näin vältyin kaiketi pahimmalta makkaraefektiltä. Sileytys auttoi kyllä, mutta uskoisinpa makkaroiden palaavan käytössä näkyviin, kuten tuosta takapuolen kuvasta voi vähän osviittaa saadakin.

Sen verran muutin mallia, että tein helman joustimenkin 10 cm:n korkuiseksi kuten hihoissa. Aloitin kaiketi kolmanneksi pienimmällä koolla (tuumat), mutta mikähän lie tuo lopullinen. Riittävän suuri ainakin. Ehkä hivenen naftimpaa lopputulosta olin toivonut. Toisaalta, tämäpä kestää sitten muodin vaihtelut paremmin. Hihoissa on pituutta riittämiin.

Lanka oli miellyttävää käsissä ja myös yllä. Saapa nähdä, nukkaantuuko.

Sitten olikin jo aika saada puikoille jotain keväisempää:

505269.jpg

505271.jpg