Hihkun vain täällä ihastuksissani. Tuli niin hyvä ja ihana :)

686841.jpg

Leikkasin kappaleet vuosi, vai onko siitä jo kaksi?, sitten. Juuri vireen ollessa parhaimmillaan, ompelukoneen neulan kiinnitysruuvi meni rikki. Koneen vienti huoltoon otti oman aikansa, saati sen sieltä palautus. Joten into oli tipotiessään. Vaan nytpä.

686837.jpg

Tämä lienee ehkä tämän kesän hilpein kesäilme :D En voinut jättää käyttämättä, vaikka lasten esittelyä blogeissa jotkut kaihtavatkin.

Hatun kaava ja ohje Suuresta Käsityölehdestä 6/01.

Alunperin olin ajatellut tukea lierin pelkillä kankailla, mutta sain kuin sainkin ystävättäreltäni Maamilta lisää tosi tukevaa tukikangasta (KIITOS!). Nyt hattu on täydellinen, aivan loisto. Lieri jää just siihen mihin sen haluaa jäävän. Mahtaisikohan Ullaka myydä moista tukikangasta? Maamin rulla on nääs jonkin tehtaan loppuunmyynnistä tai vastaavasta. Lierin sisällä on sitten loppujen lopuksi kerros em. tukikangasta, sekä yksi kerros tavallista puuvillakangasta. Samaa, mitä käytin kupu-osan vuorissa.

Lierin tikkauksia oli hauska ommella, vaikka  niitä on melko paljon ja tarkkana sai olla. Ensin tein jokaisen rinkulan erikseen, eli alussa ja lopussa pakki. Sitten keksin ommella pari pistoa saumaa pitkin ylös ja edetä ikäänkuin portaittain; siistimpi niin. Etulierin ollessa kapeampi, takalieriin tulee tikkauksia paljon enemmän, jolloin käytössä oli sitten jo kolmas eri tapa. Tarkkasilmäinen nuo tuolta takaa erottaakin. Ehkä tekisin toiseen hattuun aloitukset toiselle sivulle...

Ja itse päällikangashan on Marimekolta. Ripsinauha puuttuu vielä, jahka saisi nappikaupasta haettua. Mutta mainio on ilmankin. Tekisi mieli saada heti sata samanmoista lisää eri väreissä!

Näköjään lomamopo pääsi käyntiin ja jotain valmistuukin. Huomenissa huiveja.