Neulelandiaan syntyi Lystikäs tytsy. Hänelle oli mietittävä joku hieno muistaminen. Ravelryssä seikkaillessa tykästyin tähän somaan malliin. Langaksi tulisi jotain yksiväristä, itse pääväri jäi paikallisten liikkeiden annin varaan.

Malli: Kenna Button Up (ravelryn linkki).

Lanka: Sublime Yarns Cashmere Merino Silk DK 2 kerää harmaata ja yksi vaaleanpunainen. Emmin pitkään Debbie Blissin erään laadun ja tämän välillä, hienoinen sävyero. Debbien langan kanssa olisin joutunut ottamaan eri laatuisen vaaleanpunaisen, jotta yhdistelmä olisi toiminut, joten päädyin sitten kuitenkin näihin. Eihän tämä lanka ole pettänyt aikaisemminkaan. Toki kaikki tekeleet ovat menneet lahjoiksi, itse käytöstä ei ole kokemusta.

Puikot: 4mm ja/tai 5mm. Pätkii pahemman kerran.

Muuta: Tiheys ei ohjeen kanssa täsmännyt, koska ohje oli vieläkin paksummalle langalle. Tein sitten suuremman koon silmukkamäärillä. Ohje oli kohtuullisen epämääräinen monessakin kohtaa, ollakseen noinkin tyyris osto-ohjeeksi. Mitäs läksin. Olisin kaivannut silmukkamääriä lisäysten välillä, tai ainakin päätteeksi. Nyt lisäykset menivät täysin tulkinnalla. Mutta muoto näyttää kyllä sille kuin muillakin ;) Hihoihin lisäsin niinikään silmukoita, sillä ohjeessa en ymmärtänyt niin tehdyn ja kädentie näytti kovin kovin kapoisalle muuhun mekkoon verrattuna. Napinlävet piti olla aivan reunassa, mikä minusta oli erityisen kummallista ja päädyinkin niiden kanssa keskemmäs. Mekon valmistuttua tajusin, miksi tarkoitus oli olla reunassa; napit vain pitävät kaksi reunaa yhdessä. Aina oikein neulottujen kaistaleiden ei ole tarkoituskaan olla varsinaisia napituskaistaleita. Sain tuon kuitenkin mätsättyä ihan nätisti, kai?

Neuleen sileyttämistä piti oikein miettiä ja apuakin kysellä. Pelkäsin venymistä ja nuhraantumista. Päädyin sitten kastelemaan koko hoidon ja pingotin sen ihan vain muutamalla nuppineulalla pyyhkeiden väliin. Toimi.  Hihat jäivät tuollaiseen hassuun töröasentoon. Tajusin vasta jälkikäteen, että ne olisi pitänyt pingottaa reilusti sivulle vain. Mutta eihän kukaan siellä käsiään pidä...

No, mutkien kautta voittoon. Ja kaiketi se Lystikki sieltä pyrähtää tähän kokoon ihan justiinsa.