Minulla, ja perheelläni tietysti siinä sivussa, on ollut onni saada osaksemme ihana lastenneuvolan terkka. Reilut yhdeksän vuotta sitten hän saapui kotiimme eräänä aurinkoisena maaliskuun päivänä. Esikoiseni oli viikon ikäinen ja ainakin vielä tuolloin terveydenhoitajat tulivat mielellään kotiin ensikäynnille. Hän kehui poikaa erityisen söpöksi, mutta väitän ettei tämä ihannointi johdu siitä :). Ainakaan pelkästään.

Vuosien varrella olen saanut aina oikeat sanat oikeaan aikaan, tukea ja tekojakin. Neuvolaan on ollut aina mukava ja helppo mennä tai soittaa. Äidiksi on saanut kasvaa ikään kuin tuettuna.

Tänään oli viimeinen virallinen, aikataulun mukainen, käynti lastenneuvolassa Neiti Näpsän kanssa. Nieleskelyähän se oli alku ja loppu. Välissä kykenin sentään vaihtamaan ajatuskaistaa. Tuntui, että hän tiesi nytkin mitä mielessäni liikkui. Minun ei tarvinnut sitä ääneen rautalangasta vääntää, hän jotenkin viesti sanoillaan tietävänsä. Jälleen kerran.

Halusin muistaa ihanaa terkkaamme edes sukin, joten:

1241451683_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jalan kokoa piti vain aavistella, melko lailla oikeaan se osuikin. Värien kanssa oli vaikeampaa, kun en ollut aivan varma oliko sininen mielleyhtymä työtakin ansiota/syytä. Hän kuitenkin väitti näiden värien olevan juuri mieleisiä.

1241451598_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lanka on SchoppelWollen Crazy Zauberball täkäläisestä Lankaideasta. Väri nimeltään Fliederduft. Kukahan osaisi kertoa, mitä tuo on suomeksi? Silmukoita on 68 ja puikot 2,5mm. Jopa ohuemmatkin puikot sopisivat tälle langalle, mutten niihin nyt vaihtanut. Malli on tavallinen perus-.

Näitä lankapalleroita minulla on kaksi jemmassa ihan itselle. Jotenkin tuo uusi muoto on taas jotain, mitä tämä mamma ei kykene vastustamaan :D