Muoks: Mittoja lisätty.

 

Jo ennen Juhannusta valmistunut tekele. Kova oli into saada sininen huivi. Lähinnä kai syksyä ajatellen. Välillä vaan tulee joku "väri-olo".

690160.jpg

Malli: Ene's Scarf kirjasta Scarf Style. Kokoa n. 150 cm leveyttä ja 80 cm korkeutta.

Lanka: Grinascon Merinosilk kaksinkertaisena, n. 90g.

Puikot: 3,5mm.

Kommentit: En oppinut "bodyn" mallikertaa ulkoa, vaan sekosin monet monet kerrat. Senpä takia neulominen välillä tökki. Kiitollinen malli palkitsi kuitenkin tekijänsä loppua kohden ja malli alkoi maistua. Enessähän silmukat vähenevät kerros kerrokselta. Merinosilk on kovin ohutta käsilleni. Melkein kuin ilmaa neuloisi. Niveliä välillä meinasi kolottaa puristusotteen takia.

Ja Juhannuksen vapaina päivinä ja iltoina syntyi niinikään toinen lämmike syksyn viimoihin:

690164.jpg

Malli: Shetland Triangle kirjasta Wrap Style. 180 cm leveä, 92 cm korkea.

Lanka: Ystävänpäivälahja Lauralta, anonyymia lankaa noin muuten. Karkeahkoa perusvillalankaa. Kulutus n. 200g.

Puikot: 5mm.

Kommentit: No tätähän tikuttaa vaikka unissaan. Paksumpi lanka, paksummat puikot, valmista tulee vauhdilla. Mallikertojen toistoja on yhteensä 13. Tavoitteena oli saada lanka loppuun. Reunuksesta jouduin jättämään kolme kerrosta pois ja päättelykerrosta on tehty toisella langalla. Kukaan ei huomaa...

Ja ompeluosastollamme on valmistunut tänään neiti Näpsälle kierrätysasusteita:

690168.jpg

Kahdesta naisten M-koon (nykyinen S?) t-paidasta leikkelin kappaleet kahteen 4-vuotiaan tunikaan. Käytin hyväkseni kaikki mahdolliset päärmeet ja reunukset. Ommeltavaa jäikin sitten peräti hihojen kiinnityssaumat, olka- ja sivusaumat miehustan yläosissa. Kovin kapoisia sitä on -70-luvulla oltu, miehustan leveys oli juuri passeli 4-vuotiaan väljään paituliin. Hihoista leikkasin hieman pituutta ja pyöriön korkeutta pois, sillai suunnilleen. Vaaleanpunaiseen onnistuin saamaan hieman poimutusta, mutta vihreä pallokas oli kovin niukka kaikin puolin. Nopeita projekteja.