Suuri rakkauskertomus saa jatkoa. Vuosi sitten sain ommella hyvälle ystävälleni hääpuvun. Samainen ystäväni sitten eilen synnytti ihanan oman itsensä pienoismallin :) Tälle pienoismallille neuloin lämmikkeeksi haalarin.

Pahoittelen kuvaustekniikkaa. Jotenkin hirveän hankalaa saada kunnon kuvaa tällaisesta asusteesta ilman elävää, oikeankokoista mallia sisässä. Taloutemme pehmotkin ovat kaikki lyhytraajaista mallia, joten niistäkään ei juuri apua ollut.

Malli: Novitan Muksuextran Neulehaalari muutamin omin muokkauksin. Tein hupun, josta tuli tosin pienehkö. Yritin kyllä katsoa mallia monestakin eri ohjeesta, mutta jotenkin töppö tuli silti. Hupun takia napituslistakin rakentui hieman toisella tapaa. Haaraan tein kiilan, kun tuntui ja näytti hieman ohuen oloiselle tuo keskivartalo-osuus ilman sitä. Kädenteille ja lahkeisiin neuloin ihan kunnon joustimet. Kokemus on osoittanut, että villaisissa perustamineissa nuo ovat paikallaan; ensin käytetään taitettuina ja raajojen kasvaessa otetaan taitevara käyttöön. Ellei sitten satu olemaan persjalkaista mallia ja kasvaakin selästään...

Lanka: Debbie Bliss Baby Cashmerino. 330g. Ensimmäinen erä loppui kesken, kun tähän haalariin päädyin. Ensiaie oli nuttu ja housut. Tarkkasilmäisin huomaa, että esim. napituslistat on tehty eri erästä olevalla langalla.

Puikot: 3mm ja 3,5mm.

Muuta: Nappien ompelussa käytin samaa ompelulankaa kuin äidin hääpuvun ompeluun :)

PS: Selaillessani noita nukkekuvia, nuken ilme ja ulkonäkö näyttivät ihan erilaisille eri kuvakulmista... Elollisen olennon kohdallahan tuo ei ole mikään uutinen, mutta nukke... Spooky...