Loma on auvoisa asia. Sitä on melkein kuin uudestisyntynyt. Ainakin henkisesti. Fysiikka se vain alkaa ilmeisesi prakailla, kun uusia ulokkeita puutuu tuon tuosta. Jalkojen puutuminen on ollut minulla säännöllisen epäsäännöllistä koko elämäni, viimeiset viitisentoista vuotta myös kädet saattavat puutua ollessaan jotenkin jumissa. Eli ymmärtääkseni vaaratonta tämä, ja lääkäritkin ovat vain hymähdelleet, yksi jopa naureskeli, valituksilleni. Puutuminen on viime vuosina lisääntynyt selvästi ja uusinta on ihan käsikäsien ja sormien puutuminen neuloessa :( Onkohan minulla hyvin lötköt suonet, jotka herkästi jäävät puristuksiin? Ja nyt kun ikää tulee, ja vanhuus iskee, niin kaikenmoisia pinteitä pitkin kroppaa. Mutta ei oo kiva, jos neulominen tästä vielä hankaloituu...

Joka tapauksessa monenmoista on puikoilla ollut, ja joka toisesta tuntuu tulevan ei niin kovin onnistunutta ja ehkä-purkuun-osastoa. Tässä nyt kuitenkin eilen valmistunut ja onnistunut toivetyö.

Malli: Palmikkopipo. Novita Kevät 2010. Seiskaveikan tiheys täsmäsi. Tein piposta hieman ohjetta lyhemmän, saajan toiveesta.

Lanka: BBB filati:n Balmy 100g. Syksyn reissulta Tallinnaan saaja valitsi tämän langan itse Katariina Käik:in varrella olevasta puodista. Lanka oli oikein miellyttävää neuloa, vaikka onkin 50% villaa, 50% akryylia. Katsotaan, miten käytössä käy.

Puikot: 3,5mm ja 4mm sukkapuikot ja pyöröt.

Ainakin näin ensimmäisen käyttöpäivän puolesta uskallan olla iloinen, siellä on hiihtämässä nytkin tuo päässään...