Kävipä tuuri ja onnistuipa ihminen rahoittamaan itselleen ihan oikean ulkomaanmatkan New Yorkiin. Matkakumppani harrastaa myös neulomista, joten lankakauppojen etsiskely ja niissä piipahtaminen ei tuottanut lainkaan ongelmia. Tässä pieni katsaus.

Ensimmäinen vierailukohteemme oli Seaport Yarn, 181 Broadway, 5. kerros. Hieman hämäävää näin maalaiselle tuo, että kaupat saattavatkin sijaita kerrostalon ties monennessako kerroksessa. Itse rakennus edusti jo elämää nähneempää  osastoa ja sijaitsi hieman nuhjuisemmalla katuosuudella. Eikä ovella kovaäänisesti päivystänyt miestenvaateliikkeen sisäänheittäjä suoranaisesti kiihottanut meitä astumaan sisään, mutta kun oli meinattu, niin mars. Natisevalla hissillä viidenteen kerrokseem sitten ajelimme ja edessämme olikin enää yksi ovi. Erittäin ystävällinen rouva meitä siellä sitten jututti ja koetti keksiä paikallista ostettavaa. Hämmästyi kovin kuultuaan, että kyllä meilläkin neliskulmaisia puikkoja on myynnissä. Valikoimaa oli todella paljon, muttei ehken ihan selkeimmässä muodossaan. Rouva kehuikin heillä olevan suurimman valikoiman koko Manhattanilla. Täällä en rohjennut vielä ottaa kameraa esiin, mutta sisäkuvaa löytyy täältä. Ostin yhden vyyhdin kauniin harmaankirjavaa Classic Elite Yarnsin Alpaca Sox-lankaa ja kerän Noron uutta huivivahvuuksista Sekku:a. Rouvan mukaan Britanniakin olisi jäänyt tätä vaille ensalkuun ;)

Seuraava käymämme lankakauppa oli jo etukäteenkin kuolaamani Purl Soho. Sohoon saavuimme hieman etuajassa, mutta mitäpä siitä. Putiikin auettua asiakkaita oli jo muitakin.

Purl on tuo vasemmanpuoleinen, jossa näkyy pyöreä lamppu. Eikäpä tuo viereinen kitarakauppakaan hassumman oloinen ollut. 459 Broome Street.

Tässä näkymää sisältä. Koko tämä vasen seinä on täynnä ihanuuslankoja, hieman lisää ihanuuksia myös tuossa oikealla. Pöydällä noissa astioissa pilkottavat langat oli kiinnitetty köydentapaisella toisiinsa ja pöytään. Kuten meillä on tapana kiinnittää vaikkapa myynnissä olevat kännykät. En tajunnut ottaa lähikuvaa. Nuo langat olivat hinnaltaan päälle 50 dollaria ja toiset sisälsivät mm. biisoninkarvaa ymmärtääkseni. En ostanut. Kirjojen osalta totesimme saavamme niitä suoraan kotiin suurin piirteen samoihin hintoihin. 

Lankavalikoima keskittyi ehkä enemmän juuri hienompiin ja luxus-lankoihin. Täällä kotomaassa kun harva lankaa maksaa peruskokoiselta vyyhdiltä yli 30 euroa, tuolla nuo langat taisivat melkein järjestään olla 20-50 dollaria. Euroissa melkein sama, kun päälle tulee arvonlisävero ja kurssi alkaa olla tähän maailman aikaan jo melkein tasoissa.

Takaosassa sijaitsivat sitten nuo kankaat. Todella kauniita. Pitelin kotvasen jos toisenkin kädessäni pientä kokoelmapakettia, mutta en sitten raaskinut kuitenkaan. Muistoksi toki piti lankaa saada ja ostin sitten yhden vyyhdin kauniin pinkkiä ja ihanan tuntuista Anzula Squishy-lankaa; 80% merinoa, 10% kashmiria ja 10% polyamidia. Hintaa tuolla oli 32 dollaria.

Tässä vielä todiste palvelusta. Hintaan kuuluu lankojen kerintä. Palvelu oli kauttaaltaan ystävällistä ja meiltä kysyttiin useamman kerran tarvitsemmeko apua, kuten kuvaan kuuluu.

Ja viehättävää somistusta ikkunaseinämällä.

Ja kolmas lankakohteemme oli String, 33 E 65th Street, toinen kerros:

Pahoittelut, sisäkuva on kovin tumma. Valikoimaa oli täälläkin ihan mukavasti. Hintataso ja laatu samantyyppistä kuin Purl:ssa. Eli tyyristä ja fiiniä. Palvelu ei ehkä ollut niin kovin ottautuvaa tai niin ystävällistä, mihin jo olimme reissullamme tottuneet. Tai ehkäpä rouvalla oli tietokoneellaan tärkeämpää tekemistä. Aikamme lankoja ihasteltuamme ja hiplattuamme rohkenimme kysyä hintoja, kun ei niitä missään näkynyt. Alahyllyjen perukoilta löytyi sitten muoviset ständit, joista hintoja pystyi etsimään. Eli ei kovin selkeää. Stringistä ostin pari tuliaista ja samaa plaatua itsellenikin; mustankirjava Prismyarn MerinoMia, 100% merinovilla. Ja kiva muovikassi :)

Olisihan niitä liikkeitä ollut vielä vaikka kuinka monia. Yhden ovellakin kävimme turhaan nykimässä. Nämä osuivat reitille sopivasti, ilman suurempia mutkia. Kiva oli nähdä ja menisin uudelleenkin. Mutta kyllä tämä kotomaankin valikoima on ihan riittävä. Eli mitään niin ihmeellistä ei tullut vastaan :)