Sain kiinni neulomiskärpäsen jaloista ja työ tuntui jo haittaavan harrastusta. Kunnes kireä työmaailma jälleen imaisi neulomisinnonkin mukanaan ja nyt ei taas huvita mikään.

Sain joululahjaksi Lauralta toivomaani Thérapi-lankaa. Pipon siitä alunperinkin halusin, mutta malli oli pitkään hakusessa. Näillä pakkasilla mahdollisimman paksu ja lämmin olisi ollut tervetullut, mutta päädyin sittenkin reikäiseen malliin. Pipo on kuitenkin hyvin lämmin ja olen sillä parin viime viikon villit viimatkin selvinnyt.

Malli: Porom. Maksullinen malli Brooklyn Tweed-blogista. Tykkään. Molemmista.

Lanka: SWTC:n Thérapi. 30% jadeiittia, 50% villaa ja 20% silkkiä. Ajattelin, jotta eikös noista mineraaleista ihmiset saa apua monenmoiseen? Josko se tuo jade tuolla rauhoittaisi mieltä ja tyynnyttäisi kuohuavaa ;D Ihana lanka. Tykkään kovasti tunnusta ja väristä. Himmeästi kiiltelee.

Puikot: lyhyet pyöröt 3,5mm.

Muuta: Tein joustimesta pidemmän kuin ohjeesta, ja myös tuosta koko hatusta "lörpemmän", reilusti tilaa lörpöttää.

 

Pitkästä aikaa olikin sitten ihanan nautinnollista neuloa täysin ohjeen mukaan. Tiheys ei aivan prikulleen täsmännyt, mutta ei näyttänyt haittaavan. Peukalon paikka tuli ohjeen mukaan liian "päälle", joten siirsin sitä kaksi silmukkaa kämmeneen päin. Sen verran piti poiketa ohjeesta.

Malli: Lace Panel Gloves lehdestä Designer Knitting Syksy 09.

Lanka: Artesano Inca Cloud. 100% alpakkaa. Ihana lanka. Aah, mikä pehmeys ja siloisuus...

Puikot: sukkapuikot 2,5mm.

Muuta: Istuvat kuin hansikas.

 

Lapsiväki on kulkenut lähes yksillä sukilla koko talven tämänkin. Aina sitten saa olla varmistelemassa niitä samoja sukkia, etteivät ole jääneet mihinkään tai missä toinen on, jne. Laatikoitakin hieman tyhjentääkseni ajattelin sitten tässä alkaa tehdä sukkia ihan vain sukkain tekemisen ilosta. Kolme ensimmäistä paria: