Vuoden verran aikeena ollut nukkekodin olohuoneen kalustus otti yhtäkkiä joulun jälkeen askeleen eteenpäin. Superlonia käteen ja eikun leikkaamaan. Liimalla kangasta päälle. Löytyipä vielä passelia pitsiäkin. Jalkoina puisia helmiä. Avot. Oikein soma. Pöytä on syntynyt lankarullasta ja purkin kannesta. Joku lakka ehkä tekisi vielä terää.

 

 

Ja sitten eräs hieman usemman vuoden odottanut istuin. Sain tämän vuosituhannen taitteessa kotokotoani ja teetin kunnostustyöt päällistä vaille ihan oikealla verhoilijalla. Päällystämisen tein ihan itse ja onnistui mainiosti. Perheessämme oli tuolloin pienoinen poika ja eihän se päällinen välttynyt tahroilta ei, vaikka kuinka yritimme sitä säästellä. Kaiken maailman kepuliaineisiin sitten sorruin puhdistuspuuhista, huonoin tuloksin. Aineista jäi vain vielä pahemmat tahrat. Lopulta tuoli oli sen näköinen, että pois silmistä. Uutta tulemistaan se on sitten odotellut pitäispitäis-osastolla.

Työasioissa poikkesin Eurokankaassa samalla kun mielessäni pyöri hieman ahdistavakin tuleva kokous kotonani. Osallistujille pitää olla istuimia ja niinpä sitten päätin vilkaista palalaarit. Tähän kevättalviseen väritykseeni passeli palanen löytyikin ja kotvan harkittua siirryin kassalle.

Kangasta oli n. 120cm palanen, normi leveyttä. Laura Ashleytä on kuosi. Leikkuu ja ompelu sujuivat mallin päälle asetellen ja mittaamalla. Neljä tuntia hurahti hyvin tiiviisti, mutta siinä se nyt on. Silitysrautaan ei enää malttanut koskea urakan päätteeksi.